Renolit
TAVANE EXTENSIBILE DE LUX ECO Materiale ecologice, durabile, de înaltă calitate
+37378554000
+37361015050
Lucrăm Luni-Vineri 8-20, sâmbătă 8-15
+37361015050
Chișinău, str. P.Zadnipru, 19, birou 1
Натяжные потолки

Cum să spălați în mod corespunzător plafonul stretch – sfaturi

Plafoanele întinse au devenit o decorare a oricărui interior: un apartament, birou, salon de înfrumusețare, restaurant etc. Cu toate acestea, mulți clienți care decid să instaleze un plafon stretch se întreabă: «Cum să îngrijiți în mod corespunzător un tavan întins? Va veni un moment în care va trebui să fie spălat».

Îngrijirea pânzei plafonului stretch este foarte simplă, dar ar trebui să urmați câteva recomandări. Practic, ele se reduc la faptul că plafoanele trebuie șterse periodic cu un șervețel de pânză uscat (de preferință bumbac). O dată la 1,5-2 ani va trebui să faceți curățare umedă. Necesitatea și frecvența unei astfel de curățări depind de tipul de cameră în care este instalat tavanul stretch: cameră, baie, bucătărie, loggie.

Cum și cum să spălați un plafon stretch

Pentru a nu deteriora plafonul stretch, în nici un caz nu utilizați detergenți care conțin substanțe abrazive (paste de curățare, pulberi etc.). Cel mai bine este să folosiți detergenți lichizi, de exemplu, pentru feluri de mâncare.

Cum să spălați corect plafonul stretch?

Țineți minte că plafoanele întinse se tem de stres mecanic puternic, deci nu este recomandat să le spălați cu perii și fețe de spălare dure.

Nu recomandăm utilizarea unui aspirator pentru plafoane din PVC, deoarece periile sunt destul de dure și pot deteriora suprafața. Puteți utiliza un aspirator pentru tavane întinse din țesături.

În timp, un plafon stretch francez, german sau tesatura, va necesita curatare umeda. După aceea, ștergeți tavanul cu o cârpă uscată, dar nu într-o mișcare circulară, ci în linie dreaptă.

La ce trebuie să fii atent

1 Pe mâini nu ar trebui să fie bijuterii care pot zgâria sau rupe tavanul.

2 Țesătura și șervețelele cu care aveți de gând să spălați tavanul nu trebuie să se topească atunci când este în contact cu apa, să nu lase fire și scame, să fie moi.

3 Nu utilizați sifon, pulberi de spălare cu granule de albire.

4 Este categoric imposibil să se utilizeze detergenți chiar și cu un conținut minim de acetonă.

5 Puteți utiliza șaibe de sticlă care conțin amoniac.

6 Spălați tavanul în așa fel încât presiunea să nu fie prea puternică.

Tavanele intinse sunt perfecte pentru camerele umede. Rezistența la umiditate a filmului din PVC, din care sunt realizate plafoanele întinse, este foarte mare. Simțiți-vă liber pentru a instala tavane întinse în bucătărie și baie. Veți economisi la vărsarea anuală și apoi la frecarea tavanului.

Urmați aceste recomandări, apoi plafonul stretch va dura mulți ani fără a-și pierde aspectul inițial.