Renolit
TAVANE EXTENSIBILE DE LUX ECO Materiale ecologice, durabile, de înaltă calitate
+37378554000
+37361015050
Lucrăm Luni-Vineri 8-20, sâmbătă 8-15
+37361015050
Chișinău, str. P.Zadnipru, 19, birou 1
Натяжные потолки

Pregătim camera pentru instalarea plafoanelor întinse. Instrucțiuni pas cu pas

Cum de a pregăti în mod corespunzător o cameră pentru instalarea unui plafon stretch? Această întrebare este foarte des adresată de clienți. Pentru a evita greșelile, defectele de lucru atunci când instalați un plafon stretch, citiți cu atenție instrucțiunile pas cu pas pentru pregătirea camerei. Respectarea tuturor punctelor instrucțiunilor va permite echipei de instalare să instaleze plafonul în 2-3 ore și veți obține un rezultat excelent.

1 Pregătirea spațiilor

  • Asigurați-vă că pentru a nivela pereții (în caz contrar, profilul de aluminiu și inserția decorativă sau bagheta nu se vor potrivi uniform pe perete)
  • Instalați ferestre și uși (dacă vorbim despre produse noi)
  • Lay podele (pune laminat, parchet tapiterie, parchet pune …)

2 Dacă nu doriți să deteriorați tavanul din PVC după instalarea acestuia, instalați în prealabil plăcile de bază, plăcile, tot felul de elemente decorative etc., adică toate accesoriile lungi prevăzute în cameră.

3 Dacă intenționați să terminați pereții cu panouri din plastic – este mai bine să o efectuați după instalarea unui plafon stretch. În procesul de instalare a tavanului, se utilizează pistoale de căldură care încălzesc aerul din cameră la +60 C și, în acest caz, plasticul se poate deforma.

4 Marcați locația cutiilor de distribuție electrică ascunse, astfel încât firele ascunse să nu fie deteriorate atunci când găuriți găuri pentru a instala profilul.

5 Mutați mobilierul greu în centrul camerei și, dacă acest lucru nu este posibil, asigurați accesul la tavan de cel puțin 50 cm pentru ușurința instalării.

6 Îndepărtați toate plantele de interior din cameră – nu vor tolera o temperatură de +60 C.

7 Toate gurile de aerisire trebuie să fie sub nivelul plafonului stretch.

Important! Toate conductele de ventilație, conductele de aer din spațiul inter-tavan trebuie să fie verificate pentru etanșeitate. Absolut toate îmbinările, cusăturile și chiar găurile din plăcile de podea trebuie tencuite și sigilate.

Cu aceste acțiuni, veți proteja complet pânza tavanului de umflarea sau retragerea în timpul funcționării.

8 Dacă vă decideți să instalați spoturi luminoase în tavanul stretch, apoi marcați în avans locul instalării lor pe tavanul de bază, faceți un rezumat electoraz pentru ei.

9 Pentru a instala un candelabru sau un corp de iluminat încorporat pe site, marcați locul de fixare și aduceți cablajul. Important! Utilizați lămpi cu incandescență nu mai mari de 60 de wați.

10 Pentru a pregăti electricele pentru candelabru pe cârlig – trebuie doar să urmați instrucțiunile din imagine.

11 Pentru a pregăti electricele pentru candelabru pe cârlig – trebuie doar să urmați instrucțiunile din imagine.

12 Dacă decideți să instalați spoturi în tavanul stretch, alegeți lămpi cu o lățime de fustă de protecție de cel puțin 8 mm.

13 Țineți minte înălțimea reflectoarelor este mai mare – distanța dintre plafonul de bază și plafonul stretch este mai mare. Sfat: alegeți lumini plate.

14 Ce design candelabru este mai bine să se instaleze pe un plafon lucios? Trebuie să ne amintim că plafonul stretch lucios reflectă pe suprafață toate elementele candelabruului: cartușe, lămpi etc. Sunt de acord că toate acestea nu vor arăta plăcute din punct de vedere estetic. De aceea, nu instalați candelabre care sunt deschise pe partea de sus.

15 Este mai bine să alegeți designul candelabruului, astfel încât lămpile incandescente să nu provoace supraîncălzirea plafonului stretch. Distanța optimă de la lampă la pânza de tavan este de 15-20 cm. Lămpile de economisire a energiei sunt cele mai preferabile, deoarece nu încălzesc pânza tavanului întins.

16 Se recomandă să lipiți tapetul sau să pictați pereții cu 4-5 zile înainte de instalarea plafonului stretch. În caz contrar, riscați să colorați plafoanele cu adeziv de tapet sau vopsea. Se lasă pereții să se usuce bine de lipici sau vopsea.